Jump to content

Συνιστούμε την συμμετοχή στα θέματα με ερωτήσεις - απαντήσεις - σχολιασμό.

Featured Replies

Posted

Σε οικοδομική αδεια εχω σε κατασκευαστική φάση 1 (εκσκαφες και μπετα)

Έχουν βγει ημερομίσθια 65.

Πως μπορώ να τα επιμερίσω στο ΙΚΑ πχ πόσα ένσημα θα βάλω για εκσκαφές; πόσα για μπετό; πόσα για σίδερα;

υπάρχει κατι στο νομο ικα; (Ο Μπετατζής πχ μου ζητάει να του βαλω και τα 65 !!! )

υπάρχει κατι που να λεει αναλογικά κυβικών με ημερομίσθιο: πχ 3 κυβ = 1 ενσημο

4 hours ago, tserpe said:

.....(εκσκαφες και μπετα)

Έχουν βγει ημερομίσθια 65.....

@tserpe ΙΚΑ πληρώνεις μόνο στα μη στεγασμένα επαγγέλματα οπότε κατά κανόνα οι εκσκαφές δεν έχουν ΙΚΑ, τα μπετά έχουν,

Όταν εκδόθηκε η Οικοδομική Άδεια υπάρχει σφραγισμένο και από τον/ τους Μηχανικό Πινακας υπολογισμού για τα μεροκάματα ΙΚΑ για όλες τις εργασίες μη στεγασμένου επαγγέλματος. Με αυτό πας σαν μπούσουλα

και ρωτάς ως Μηχανικός ή ως ιδιώτης?

IKA PINAKS 1_page-0001.jpg

IKA PINAKS 1_page-0002.jpg

• Author

Σε ευχαριστω. οι εκσκαφες πραγματι δεν εχουν.

Όμως τα ημερομισθια στην κατ.φαση 01 οπως και στον πινακα ειναι μαζι. Στην πραξη ειναι απο ξεχωριστα συνεργεια ως ξεχωριστές δουλείες και ο καθενας θέλει τα μεροκαματα που του αντιστοιχουν. Δηλαδη 65μεροκαματα ... ποσα να δοθούν στους καλουπατζηδες και ποσα στους σιδεραδες. το 50-50 , αναλογα με τα κυβικα;

• Author

ευχαριστω για την απαντηση. ειμαι μηχανικος

24 minutes ago, tserpe said:

.... ειμαι μηχανικος

Συνηστω όμως να βάλεις στο προφίλ σου ότι είσαι Μηχανικός και την ειδικότητα σου. Βοηθά σημαντικά τον μεταξύ μας διάλογο και την μεγιστη πρόσβαση σε όλες τις υπρεσίες του φόρουμ κλπ.

49 minutes ago, tserpe said:

...... ποσα να δοθούν στους καλουπατζηδες και ποσα στους σιδεραδες. το 50-50 , αναλογα με τα κυβικα;

Ναι τα έχουν μαζί εσκαφες και μπετά για το ενδεχόμενο που σε κάποιες εσκαφες πχ δεν γίνουν με μηχανικά μέσα (άρα στεγασμένο επάγγελμα) ή γίνουν με εργατες οικοδομής. 

Για μπετά υπάρχουν κάποιες αναλογίες.... (πχ υπολογισμος ειναι 0,7 ενσημα/κυβικό για το μπετό και 1,5 ένσημα/τόνο για τον σιδηρο)..

Εξαρτάται και τι συμφωνία έχετε κάνει όπως κι αν είναι εργολαβία ή φατούρα....

• Το τιπ όμως που πρέπει να δείς είναι σε ποια αναλογία εισφορών προς ΙΚΑ για μεροκάματα Μάστορα Βοηθών κλπ. Έχουν διαφορά στο κόστος.

• Τιπ 02 χρήσιμο βρες Λογιστή της περιοχής του ΙΚΑ για το ακίνητο, που να είναι έμπειρος με τα Οικοδομικά του ΙΚΑ. Ξέρει τα βίτσια και τα χούγια τους.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε