Jump to content

Κανόνες Συμμετοχής

Κανόνες

1. Πριν ανοίξουμε ένα νέο θέμα ας βεβαιωθούμε πρώτα πως δεν υπάρχει ήδη. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το βρούμε, είναι να χρησιμοποιούμε εντολή 'Αναζήτηση' image.png.63b741fdddb5d2ce5962092da0dc34f0.png που υπάρχει σε όλες τις σελίδες του eBuildingID.gr.

a. Δεν αναρτούμε το ίδιο θέμα ή ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα ή σε περισσότερες ενότητες. Επιλέγουμε με προσοχή να ανοίγουμε νέα θέμα στις σωστές κατηγορίες ή υποκατηγορίες του Φόρουμ.

b. Αποφεύγουμε τις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Μπορούμε τις πρώτες 4 ώρες από την δημοσίευση να κάνουμε τροποποίηση ή συμπλήρωση στο κείμενο μας.

c. Δεν κάνουμε παράθεση ολόκληρων μηνυμάτων άλλα μπορούμε να κρατήσουμε το ή τα τμήματα που αφορούν την δική μας απάντηση.

2. Γράφουμε στην Ελληνική γλώσσα και όχι greeklish, με όσο περισσότερη φροντίδα μπορεί ο καθένας στην ορθογραφία. τονισμό και ορθή σύνταξη κειμένου, ώστε τα ερωτήματά μας να γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υπόλοιπους χρήστες.

a. Ο τονισμός κειμένου δημοσιεύσεων και τίτλων θεμάτων είναι υποχρεωτικός.

b. Η χρήση κεφαλαίων στο σύνολο κειμένου δημοσιεύσεων και τίτλων θεμάτων δεν είναι επιτρεπτή. Επιπλέον, η κατάχρηση μορφοποίησης κειμένου  λ.χ πλάγια γραφή (italics), έντονη γραφή (bold), υπερβολική χρήση κεφαλαίων, συνδυασμός πολλών χρωμάτων γραμματοσειράς κ.λ.π.  δεν είναι επιτρεπτή.

c. Η διαγραφή κειμένου δημοσίευσης επιτρέπεται μόνο με χρήση «διακριτής διαγραφής», ώστε το κείμενο να παραμένει ενεργό και οι απαντήσεις που τυχόν έχουν δοθεί σε σχέση με αυτή να μην είναι αναντίστοιχες.

d. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε χρήση ξενόγλωσσων τεχνικών, νομικών ή άλλων όρων.

3. Όταν ανοίγουμε νέο θέμα φροντίζουμε ο τίτλος του θέματος να είναι ουσιαστικός και με περιεχόμενο που να συνάδει με το θέμα και όχι γενικόλογο.

4. Προσθέτοντας και ετικέτες (tags) σε νέο θέμα βοηθά την αναζήτηση, εύρεση και συμμετοχή των άλλων. Οι ετικέτες (tags) με πεζά γράμματα, τονισμό, ένα κόμμα μεταξύ ετικετών και κενό ανάμεσα σε δύο λέξεις της ίδιας ετικέτας. Συνιστούμε την γραφή τους στον ενικό και γράφοντας την ετικέτα εμφανίζονται ήδη χρησιμοποιούμενες που αν ταιριάζουν με την δική σας κάντε χρήση της υπάρχουσας.

5. Δεν είναι επιτρεπτή η προσωπική αντιπαράθεση για οποιονδήποτε λόγο.
Είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και στις προτάσεις, όχι όμως και στους ανθρώπους. Εκφράζουμε την όποια άποψή μας ακολουθώντας τους άγραφους κανόνες της ευγένειας και της καλής συμπεριφοράς, χωρίς βωμολοχίες, κόσμια και με σεβασμό στους Κανόνες Συμμετοχής. Τυχόν διαφωνίες με αποφάσεις της συντονιστικής ομάδας δεν συζητούνται δημοσίως, αλλά μέσω προσωπικού μηνύματος (personal message) με τον εκάστοτε συντονιστή της θεματικής ενότητας.

6. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση περιεχόμενο ή συμπεριφορές, πορνογραφίας, παιδεραστίας, ρατσισμού, ομοφοβίας, φυλετικών και θρησκευτικών διακρίσεων, προτροπή βίαιων ή παράνομων πράξεων, προώθηση παράνομου λογισμικού.

Μη Παραβίαση Νομοθεσίας και Δικαιωμάτων Πνευματικής ιδιοκτησίας

  • Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η τήρηση της νομοθεσίας.
  • Δεν αναζητούμε ούτε προσφέρουμε για μεταφόρτωση «σπασμένα» προγράμματα και κάθε είδους υλικό που δεν διατίθενται δωρεάν από την πηγή τους.
  • Αναφέρουμε την πηγή δημοσίευση όταν αυτή προέρχεται από αλλού ώστε να είναι σύμφωνη με τον Ν.2121/1993 για τα Πνευματικά Δικαιώματα Ιδιοκτησίας.

 

 

 

 

Βλέπε Πολιτική Απορρήτου

×
×
  • Δημιουργία Νέου...